Pagina www.mcdonalds.ro folosește mai multe tipuri de fișiere cookie.
Continuarea navigării pe această pagină se consideră acceptare a Notei de Utilizare a Fișierelor Cookie

Familiile se vindecă împreună!
Împreună îi aducem pe părinți aproape de copiii lor aflați sub tratament în spital. Fii alături de noi!

Donează aici:
Redirecționează 2%
din impozit către Fundația
pentru Copii Ronald McDonald.
Descarcă formularul aici!

Implicare în comunitate

 

Fundația pentru copii Ronald McDonald în România

 

Misiunea Fundației pentru copii Ronald McDonald este de a identifica, dezvolta și sprijini proiecte și programe care au un impact pozitiv și direct asupra vieții și sănătății copiilor.

 

Fundaţia Ronald McDonald a fost înfiinţată în România în anul 1998. Primele proiecte susţinute de Fundaţie au fost o serie de intervenţii chirurgicale dificile pentru copiii cu malformaţii faciale. În fiecare an de atunci, Fundaţia s-a implicat în nenumarate proiecte dedicate protecţiei copiilor aflaţi în spitale, educaţiei celor defavorizaţi sau reconstrucţiei de locuinţe, atunci când acestea au fost afectate de calamităţi naturale. În România, oamenii au raspuns mesajelor Fundaţiei. Astfel, multe dintre contribuţiile financiare provin de la cei care trec pragul restaurantelor McDonald’s şi sunt lăsate în cutiile speciale pentru Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald.


Evenimentul principal organizat de Fundaţia Ronald McDonald este "McHappy Day", ziua în care persoane publice devin pentru o zi purtători ai mesajului McDonald’s, aşa cum se întâmplă peste tot în lume. Alături de angajaţii companiei, personalităţile invitate să se alăture cauzei Fundaţiei dau viaţă proiectelor care salveaza vieţi. Fondurile strânse la acest eveniment ajung în "Cutia cu speranţe" şi de aici la Fundaţie, de unde sunt finanţate iniţiative legate în majoritatea cazurilor de sănătatea copiilor.

 

 

În primul său an de la lansare, Fundaţia Ronald McDonald a susţinut "Operation Smile", un proiect cu o mare încărcătură emoţională: o echipă internaţională de chirurgi a operat gratuit peste 150 de copii români care aveau malformaţii faciale. Realizând importanţa unei zone de urgenţă într-un spital de adulţi, dar mai ales într-unul gândit special pentru copii, la primul proiect McHappy Day s-au strâns fonduri pentru construirea unei noi zone de primire la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Inaugurarea s-a facut doar un an mai târziu, în iulie 2002.

 

 

La patru ani de la lansarea Fundaţiei în România s-a decis construirea primei Case Ronald McDonald. Proiectul a fost posibil prin armonizarea tuturor restaurantelor McDonald’s din ţară, care, prin proiectul "Ziua Universală a copiilor la McDonald’s", au reuşit sa strângă resursele necesare transformării Casei Ronald McDonald în realitate.

Casa Ronald McDonald vine în ajutorul părinţilor copiilor din provincie care sunt internaţi la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Pe durata spitalizarii micuţilor, părinţii nu plătesc cazarea, iar spaţiul primitor oferă atmosfera unui adevărat cămin. Peste 7900 de părinţi au trecut pragul Casei, care le-a oferit sprijinul necesar în momentele de cumpănă.

 

 

În 2008 McHappy Day a fost dedicată strângerii de fonduri pentru construirea unei noi Case Ronald McDonald, de această data în Timişoara. Astfel, micuţii aflaţi în tratament la Spitalul Louis Ţurcanu trec mai uşor peste griji alături de părinţii lor. Peste 6300 depersoane au fost primite în Casa Ronald McDonald Timişoara, de la inaugurarea ei şi până astăzi.

Fundaţia a reuşit o mobilizare prin McHappy Day, care a făcut posibilă strângerea de fonduri pentru dotarea Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu cu echipamente performante în valoare de peste 50.000 de euro, necesare investigării timpurii a bolilor grave ale copiilor. De asemenea, întrucât la Spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara secţia de hematologie se afla la ultimul nivel şi este dificil pentru copiii bolnavi să urce singuri etajele care îi despart de saloanele unde primesc îngrijiri, Fundaţia Ronald McDonald a donat fondurile necesare pentru instalarea unui lift modern în această aripă a spitalului.

 

 

Fundaţia Ronald McDonald a avut încă un plan curajos – deschiderea unei secţii de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, din Târgu Mureş. Acest proiect a fost dedicat atât salvarii vieţilor copiilor diagnosticaţi cu cancer, cât şi ajutorării familiilor acestora. Peste 50 de copii beneficiază de tratament în fiecare an în secția de oncologie-hematologie pediatrică.Reorganizat în 2008, Spitalul Clinic Judeţean Mureş oferă suport medical şi îngrijire gravidelor, nou-nascuţilor şi copiilor prin servicii preventive, curative, de recuperare şi paliative. Noua secţie de oncologie-hematologie este un punct de ajutor pentru întreaga comunitate din judeţul Mureş și din județele învecinate.

 

Prin Campania „Mi-e poftă să fac bine!”, McDonald’s și-a propus să strângă fondurile necesare pentru a dota Spitalul Grigore Alexandrescu din București cu un computer tomograf nou. Pentru atingerea scopului propus, McDonald’s a donat Fundației 1 leu din valoarea fiecărui Big Mac sau McChicken (meniu sau sandviș). Inițiativa vine în sprijinul a peste 3.000 de copii anual internați la Spitalul Grigore Alexandrescu, care pot beneficia de astfel de examinări medicale detaliate. Prin intermediul campaniei și cu sprijinul tuturor persoanelor și companiilor și mass-media implicate pentru această cauză, au fost donați peste 1 milion de lei, sumă cu care a fost achiziționat computer-ul tomograf performant.

 

 

În 2014, spălătoria Spitalului Louis Țurcanu din Timișoara a fost dotată cu 3 echipamente: 2 mașini de spălat profesionale și un uscător, în urma unei investiții de peste 157.000 de lei. De asemenea, în luna octombrie a avut loc celebrarea la nivel internațional a 40 de ani de la începerea activităților caritabile RMHC (Ronald McDonald House Charities) și de la deschiderea primei case Ronald McDonald în Philadelphia, SUA. În România, în cadrul evenimentul din data de 15 octombrie, alături de familiile care au stat pe parcursul timpului în Casa Ronald McDonald din București, Ronald a împărțit cadouri și multă bună dispoziție copiilor și părinților din Spitalul Grigore Alexandrescu.

 

 

 

Începând cu anul 2014, cauza pentru care Fundația Ronald McDonald a început să lupte a fost construirea celei de-a treia Case Ronald McDonald din România. Importanța construirii acestei case este dată de impactul mare pe care l-au avut primele două Case Ronald McDonald din București și Timișoara asupra a peste 7.200 de familii care au putut astfel să fie alături de copiii lor pe durata spitalizării. Prin evenimentele și acțiunile din 2014 și 2015, campania “Mi-e poftă să fac bine” a reușit să mobilizeze sute de mii de persoane care au donat 35% din suma necesară pentru construcția noii Case Ronald McDonald. McDonald’s a donat Fundației pentru Copii Ronald McDonald câte un leu pentru fiecare Big Mac sau McChicken (sandviș sau meniu) vândute în aceste perioade.

 

 

Cutia de îndeplinit dorințe

Fundația Ronald McDonald este sprijinită anual cu peste 50% din fondurile necesare desfășurării activității de către clienții restaurantelor McDonald’s, care donează în cutiile de fonduri amplasate în cele 67 restaurante din toată țara. Toate sumele oferite ajută mii de părinți să treacă mai ușor prin perioadele dificile de boală ale copiilor lor, reușind să fie aproape de ei, să se odihnească, să se simtă ca acasă, fără grijile drumurilor și ale costurilor de cazare. Donațiile susțin o “casă departe de casă” pentru fiecare copil aflat sub tratament în spital, în care să redescopere copilăria, căldura și joaca.

 

Mă numesc O. Cristian, am 9 ani și locuiesc sau pot spune că „locuiam” în micul oraș Bala, județul Mehedinți. Spun că “locuiam” pentru că, din motive de sănătate Timișoara este acum orașul meu și Casa Ronald McDonald este noua mea casă. Casa Ronald McDonald este: o casă caldă, primitoare, cu angajați cu suflet mare, o casă unde uit de spital și mă pot bucura de căldura unui cămin. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost fără această casă și că ar fi trebuit să stau mereu în spital. Mulțumesc tuturor celor care au făcut aceasta casă unde, uitând de spital și de boală, îmi pot trăi copilăria.

Cristian, 9 ani, Casa Ronald McDonald Timișoara

 

Istoria Fundației pentru copii Ronald McDonald în România

 

Fundația Ronald McDonald este condusă de către Consiliul Director:

 

 • Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România
 • Ștefan Iordache, CEO Publicis Groupe România
 • Dr. Alin Popescu, Medic primar medicină sportivă
 • Petre Șandru, Managing Director Coca Cola România
 • Martin Xuereb, Director Business Development Hili Ventures

 

De asemenea, începând din 2013, Fundația este susținută de către Consiliul Onorific din care fac parte:

 

 • Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, Director Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu"
 • Prof. Univ. Dr. Margit Șerban, Secția de hemato-oncologie a Spitalului pentru Copii “Louis Țurcanu"
 • Amalia Nastase, CEO și Fondator Amalia Năstase Communications
 • Oana Braicu, Director Financiar Premier Restaurants România
 • Ramona Ciocodei, Director de Comunicare Premier Restaurants România
 • Irina Panaite, Director Resurse Umane Premier Restaurants România
 • Roxana Vasiliu, Director Departament Juridic Premier Restaurants România

 

Fundația Ronald McDonald în lume – Ronald McDonald House Charities

 

Povestea Fundației Ronald McDonald a început în anul 1974, pe culoarele unui spital din Philadelphia, SUA, unde Kim Hill, fiica de câțiva ani a unui atlet profesionist era tratată de leucemie, iar îngrijirile sale însemnau multe zile sub directa observație a medicilor. Pentru a o supraveghea pe durata tratamentului, părinții lui Kim petreceau săptămână după săptămână în spital, alături de fiica lor, în condiții dificile. Astfel, Audrey Evans – medicul oncolog și atletul Fred Hill și-au pus problema găsirii unei soluții pentru toți părinții aflați în situații similare.

 

Sprijinul oferit de un restaurant McDonald’s aflat în vecinătatea spitalului din Philadelphia a dus la construirea primei Case Ronald McDonald și a Fundației cu același nume. În prezent, în lume există peste 350 de Case Ronald McDonald în peste 40 de țări și regiuni. Programele Fundațiilor Ronald McDonald oferă sprijin anual către peste 9 milioane de copii la nivel global.

 

Chiar dacă este un proiect pornit din Statele Unite, fiecare dintre Fundațiile Ronald McDonald are atât propriul său mecanism de funcționare, cât și o dinamică proprie a finanțărilor și a dezvoltării proiectelor, în funcție de necesitățile fiecărei comunități în parte.

 

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre impactul caselor Ronald McDonald la nivel mondial, accesaţi următorul infografic.

 

Aflați mai multe detalii la http://www.rmhc.org

 

 

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
Telefonul Consumatorilor – 021/9551
Acasă Contact Termeni şi condiţiiPolitica de confidențialitateRegulament
Drepturile de autor asupra întregului conţinut al acestui site sunt proprietatea PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L.
Conţinutul site-ului nu poate fi reprodus, modificat, distribuit, republicat sau copiat
fără acordul prealabil scris al PREMIER RESTAURANTS ROMANIA S.R.L.
© 2018 McDonald’s Corporation
Îmbunătăţim continuu informaţiile paginii de prezentare McDonald’s în România. Pentru orice întrebări sau comentarii aţi avea vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj în cadrul secţiunii Contact.