comunicat presa

McDonald’s investește 80 de milioane de lei pentru dezvoltare anul acesta

București, 30 ianuarie 2020 – Premier Restaurants România, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s pe piața locală, va investi 80 de milioane de lei în dezvoltarea business-ului în 2020. Lanțul de restaurante numărul unu în România va deschide opt restaurante noi în țară și va crea peste 500 de noi locuri de muncă.

„Am avut un an foarte bun în care ne-am consolidat poziția de lider pe segmentul restaurantelor cu servire rapidă și am ajuns în comunități în care ne doream să fim prezenți de mult timp, precum Slatina, Alba Iulia și Satu Mare. Pentru anul acesta, planurile sunt mai ambițioase. Ne concentrăm eforturile în dezvoltarea de noi restaurante, introducerea sistemului Experience of the Future în cele deja existente și consolidarea echipei, planuri pentru care creștem investiția.” a declarat Daniel Boaje, director general al Premier Restaurants România.


Planuri ambițioase pentru 2020
Compania continuă programul „Porți deschise la McDonald’s” în care invită consumatorii din întreaga țară să intre în bucătăriile restaurantelor McDonald’s și să asiste alături de angajați la verificarea și pregătirea produselor lor preferate. Prin acest program, McDonald’s își dorește să comunice cât mai transparent toate informațiile despre ingredientele pe care le folosește și standardele de calitate și siguranță alimentară pe care le respectă. Pentru a participa la turului bucătăriei McDonald’s, consumatorii pot solicita o programare în restaurant. Vizitele se vor desfășura numai cu programare în prealabil, în toate restaurantele din București și din țară, în anumite intervale orare.


Experiența viitorului la McDonald’s
McDonald’s va include în 2020 sistemul Experience of the Future, care a revoluționat restaurantele McDonald’s din întreaga lume, în alte noi restaurante din România. Acesta le permite clienților să comande mâncarea preferată foarte ușor folosindu-se de kiosk-uri la care își pot personaliza comanda, pot plăti cu cardul sau cash, la casa de marcat, și pot opta pentru Servire la Masă. Astfel, evită așteptarea la rând și se bucură de mai mult timp de calitate petrecut cu prietenii sau familia. De asemenea, Experience of the Future vine cu un beneficiu major în procesul de servire a produselor. În restaurantele în care acest sistem este implementat, fiecare produs este pregătit după ce clientul face comanda la kiosk, iar aceasta este înregistrată în sistem. Comanda confirmată ajunge apoi pe ecranele angajaților din bucătărie și este pregătită conform standardelor de calitate McDonald’s.


Poftă de bine
În 2020, Fundația continuă misiunea de a ține familiile împreună și își concentrează eforturile pentru dezvoltarea a două noi Case Ronald, în curtea spitalului Sf. Maria din Iași, și în curtea spitalului Marie Curie din București, și redeschiderea casei din Timișoara, care a intrat în renovare la finalul anului trecut. Aceasta a fost extinsă și și-a dublat capacitatea prin adăugarea unui noi etaj, iar începând din luna februarie va fi pregătită să adăpostească peste 1.000 de familii în fiecare an. În 2019, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, a găzduit gratuit 1.480 de părinți și copii în cele două Case Ronald din București și Timișoara. Cu ajutorul clienților și al partenerilor, Fundația Ronald McDonald a reușit să strângă anul trecut 2.000.000 de lei, o sumă care va susține eforturile Fundației în acest an. Printre momentele semnificative pentru McDonald’s în 2019 se numără atingerea numărului de 84 de restaurante în 26 de orașe din țară, extinderea serviciului McDelivery la 66 de restaurante, introducerea sistemului Experience of the Future în 40 de restaurante și creșterea familiei McDonald’s la 5.500 de angajați


Despre McDonald’s în România
Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 154 de restaurante în locații importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 84 de restaurante în 26 de orașe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 5.500 de angajați și primește zilnic peste 230.000 de clienți. În 2018 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al cincilea an consecutiv, conform AON România. .

Pentru mai multe informații vizitați: 
www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro