În calitate de sponsor oficial al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2012, McDonald’s® a organizat în Europa competiţia fotbalistică Cupa McDonald’s®, competiţie în care s-au înscris 9 echipe europene: Spania, Cehia, Germania, Polonia, Rusia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie şi România, campionatul desfăşurându-se pe Stadionul Naţional din Varşovia.

 

Pentru selectarea reprezentanţilor României, McDonald’s® a organizat un turneu de fotbal adresat angajaţilor săi, în luna aprilie 2012. În cadrul turneului intern s-au confruntat 56 de echipe de fotbal din restaurantele McDonald’s® din toată ţara. Mecanismul competiţiei a constat în reprize de joc scurte, a câte un sfert de oră fiecare, reprezentanta României fiind selectată din rândul echipelor finaliste de către un juriu specializat format din antrenori de fotbal. Echipa care a reprezentat România la campionatul din Varşovia a avut parte de un program de pregătire intens care a constat într-un cantonament în Centrul Naţional de Pregătire al Echipelor Naţionale de Fotbal de la Mogoşoaia, unde au fost antrenaţi de către Florin Constantinovici, antrenorul Echipei Naţionale Under 19.

 

Echipa de fotbal McDonald’s® în România a câştigat Campionatul European de fotbal McDonald’s®, învingând echipa Germaniei în finală cu scorul de 4-3 în urma loviturilor de la 11 metri.