McDonald’s® este un partener de lungă durată al sportului în Romania, dezvoltând, anual, programe care oferă consumatorilor experienţe memorabile. În cei 25 de ani de activitate, compania a investit peste 2 milioane de Euro în proiecte sportive şi educaţionale.

 

Principalele proiecte ale McDonald’s® în Romania sunt: Campionatul Naţional de Minibaschet, Crosul Ziua Olimpică, Cursa Copiilor din cadrul Semimaratonului Internaţional Bucureşti, Campionatul de fotbal Player Escort, Campionatul de fotbal intern şi Olimpiada Liceelor McDonald’s®. Anual, în aceste evenimente sunt implicaţi peste 10.000 de copii.

 

Mai mult, McDonald’s® are o tradiţie îndelungată în susţinerea fotbalului, având un parteneriat cu Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), susţine mişcarea olimpică în calitate de partener al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi colaborează cu federaţii sportive locale.

 

Angajamentul McDonald’s® faţă de Jocurile Olimpice a început în 1968, atunci când compania a expediat pe calea aerului hamburgeri către atleţii americani din Grenoble, Franţa, după ce aceştia au declarat că le era dor de mâncarea McDonald’s®, de acasă.

 

De atunci, McDonald’s® a servit meniurile sale variate către milioane de atleţi, antrenori, familii şi fani.