Instagram este de mult timp o rețea socială de care oricine se poate folosi pentru a trimite mesaje oricui. Însă, de cele mai multe ori, aceste mesaje nesolicitate sunt de tip spam sau mesaje de hărțuire. Iar utilizatorii de pe Instagram sunt de cele mai multe ori tineri.

 

Pentru asta, Instagram, aplicație deținută de Facebook, implementează acum mai multe soluții prin care va bloca trimiterea acestor mesaje nesolicitate în interiorul platformei.

 

Instagram va introduce modalități prin care utilizatorii să se poată proteja împotriva mesajelor nesolicitate, acele mesaje pe care le putem vedea în partea de requests. Filtrele vor identifica mesajele trimise, dar chiar și emoji-urile din acele mesaje pentru a nu mai deranja utilizatorul. Astfel utilizatorii vor putea bloca mai ușor atât mesajele primite cât și pe cei care trimit aceste mesaje.

 

Funcționalitatea de blocare va fi disponibilă la nivel mondial în următoarele săptămâni, iar primele țări care o vor primi vor fi Marea Britanie, Franța, Germania, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

 

Funcționalitățile, disponibile doar pe Instagram

Chiar dacă fac parte din aceeași familie și chiar dacă împart aceeași tehnologie și aceleași servere, aceste funcții nu vor fi disponibile decât pe instagram. Această măsură vine să diferențieze aplicația Instagram de alte produse ale Facebook, cum ar fi Messenger sau WhatsApp. Totuși se așteaptă ca și Mesenger să primească aceleași funcții.

 

Cum funcționează blocarea mesajelor abuzive pe Instagram

Instagram a anunțat că modalitatea de blocare a mesajelor nu va scana conținutul mesajelor. Doar va folosi anumite filtre de cuvinte și emoji-uri, dar și liste de cuvinte primite de la mai multe organizații anti-bullying.

 

Utilizatorul este cel care va activa această funcție și nu va fi o funcționalitate activată implicit în mesaje. Tot utilizatorii vor putea îmbunătăți filtrele care blochează mesajele nesolicitate din setările aplicației. Acolo vor putea adăuga cuvintele care sunt considerate ofensatoare și care pot apărea în mesajele pe care pur și simplu nu vor să le primească.

 

Mesajele blocate de această funcționalitate vor putea ajunge în sistemul automat de raportări al Facebook. Aici se verifică în ce fel conținutul este nepotrivit sau nu.

 

Au trecut mai bine de 365 de zile de când ne susținem și încurajăm reciproc. A fost un an dificil, dar e important să privim cu optimism către viitor. Am reușit să facem asta și o vom face poate și mai bine în continuare. Tocmai din acest motiv am lansat, în parteneriat cu Revista Biz, Buletinul de Vești Bune. Acest articol face parte din inițiativă și îl găsești pe site-ul Revistei Biz.