Despre companie

Misiunea McDonald’s

Misiunea noastră, la McDonald’s, este să fim mereu restaurantul preferat al clienţilor noştri. McDonald’s este cel mai mare lanţ de restaurante cu servire rapidă din lume, cu peste 32.000 de restaurante care servesc zilnic peste 60 de milioane de oameni în peste 100 de ţări.

 


 


McDonald’s este

Cel mai de succes brand al tuturor timpurilor – distincţie primită la Cannes, iunie 2011

Al patrulea cel mai mare brand din lume în valoare, conform Millward Brown, 2012

Cea mai bine condusă afacere din lume, conform revistei Fortune, 2011

 


 


McDonald’s în România

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a familiei Premier Capital, care este şi partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Premier Capital operează 131 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive şi numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 84 de restaurante în 26 de oraşe. Până în prezent, McDonald’s a investit peste 700 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi deserveşte zilnic peste 200.000 clienţi. În 2015, a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al doilea an consecutiv, conform AON Hewitt România.

 


 


Valorile McDonald’s în România

Experienţa consumatorilor noştri stă la baza a tot ceea ce facem. Suntem parte a vieţii consumatorilor noştri, în fiecare dintre aspectele care contează pentru ei: mâncare bună, preparată proaspăt şi servită rapid, într-un restaurant în care le face plăcere să revină.

 


 


Suntem dedicaţi oamenilor noştri

McDonald’s este angajatorul care stimulează studiul, performanţa, munca în echipă, dezvoltarea profesională şi personală. În egală măsură recunoaştem contribuţiile individuale excepţionale şi avem încredere în cei care demonstrează astfel de aptitudini.

 


 


Credem în Sistemul McDonald’s

Modelul de afaceri McDonald’s are la bază trei piloni: proprietarii sau companiile în sistem de franciză, furnizorii şi angajaţii companiei. Echilibrarea intereselor acestor trei piloni este cheia succesului companiei.

 


 


Ne conducem afacerea cu etică

Ne conducem compania la standarde ridicate de corectitudine, onestitate şi integritate. Suntem responsabili atât individual, cât şi colectiv.

 


 

Oferim înapoi comunităţii

Restaurantele McDonald’s sunt o parte importantă a comunităţii. Este datoria noastră să ne implicăm şi să organizăm activităţi pentru comunitate precum strângeri de fonduri pentru Fundaţia Ronald McDonald, să organizăm McHappy Day sau să sărbătorim Ziua Copilului pe 1 iunie la McDonald’s.

 


 


Ne dezvoltăm afacerea în mod profitabil

McDonald’s este o companie tranzacţionată la bursele internaţionale. Ca atare, preocuparea noastră continuă este să oferim creştere susţinută acţionarilor noştri. Acest lucru necesită o atenţie continuă pentru clienţii noştri şi pentru buna funcţionare a sistemului McDonald’s.

 


 


Ne străduim continuu să fim mai buni

Suntem o organizaţie aflată într-o continuă învăţare, preocupată să înţeleagă, să anticipeze şi să răspundă la schimbările din viaţa clienţilor, a angajaţilor şi a sistemului McDonald’s, prin evoluţie constantă şi prin inovaţie.