Better M

Suntem cea mai mare companie de restaurante din lume și avem responsabilitatea de a lua măsuri pentru protejarea mediului înconjurător. Promisiunea noastră globală este ca, până în 2025, ambalajele din toate restaurantele noastre să fie 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate.

better m

Pentru a ne atinge acest obiectiv, testăm noi soluții de ambalare și inițiative de reciclare în restaurantele noastre din întreaga lume pentru a afla cum putem reduce cantitatea de ambalaje de plastic folosite, înlocuindu-le cu materiale mai durabile.

better m

În prezent, în Europa, 88% dintre ambalajele din restaurantele noastre sunt realizate din surse reciclate și certificate și doar 12% din plastic.

În România, McDonald’s se aliniază angajamentului global și sub platforma Better M, ne propunem sa desfășuram o serie de acțiuni ce au ca obiectiv comun înlocuirea ambalajelor de plastic cu variante sustenabile:

  • Ianuarie 2020 – am schimbat ambalajul înghețatei McFlurry într-unul mai prietenos cu mediul, am renunțat la capacul de plastic și am înlocuit paharul de plastic cu unul de hârtie.

  • Octombrie 2020 – inițiativa Pai la cerere prin care oferim paie de plastic clienților doar la cerere, inclusiv pentru comenzile la pachet, în restaurant sau prin McDelivery.

better m

De asemenea, în 2021 vom continua să inovăm în materie de sustenabilitate și să introducem noi variante de ambalaje mai bune pentru mediul înconjurător.

Știm că interesul față de mediul înconjurător a crescut în rândul clienților noștri, de aceea îi încurajăm să susțină inițiativa noastră de a reduce cantitatea de paie de plastic folosită în restaurante.

better m

Împreună cu partenerii și clienții vom putea să atingem obiectivul setat pentru 2025 și să construim un viitor mai sustenabil.